De ce o casa din zidarie?
2019-02-04 10:56:19
Constructiile din zidarie. Din ce? De ce? Pana sa demaram procesul obtinerii autorizatiei de construire, prima decizie importanta este legata de alegerea materialului din care ne vom construi casa. Alegerea este cu atat mai dificila cu cat posibilitatile nu sunt putine, fiind depasite doar de numarul parerilor si al prejudecatilor. La o prima evaluare, chiar din plimbarile noastre prin tara, ca sa nu mai vorbim de internet, se pare ca din punct de vedere numeric predomina constructiile din zidarie, si anume din caramida sau din beton, cu variantele sale: beton celular usor (BCU) sau beton celular autoclavizat (mult mai celebrul BCA).
Constructiile din BCA vs constructiile din caramida
Ca sa fim siguri ca luam o decizie corecta, am acordat timp pretios documentarii in domeniul materialelor de zidarie. Si iata ce am aflat. Cand vine vorba de constructia unei locuinte, variantele cel mai des intalnite pe piata constructiilor sunt case din BCA si case din caramia. Majoritatea specialistilor si proprietarilor cu care am discutat ne spun ca motivele principale ale acestui aspect sunt durata de viata foarte mare si siguranta sporita conferita de structura de rezistenta.
o Termoizolatia. Se pare ca un perete din BCA isi asigura singur termoizolatia, alte materiale suplimentare nemaifiind necesare. Rapiditatea executiei. Din punct de vedere al dimensiunilor, o bucata de BCA echivaleaza cu 10 caramizi standard. Rezistanta la foc. Fiind un material complet mineral, este ignifug. Ecologic.Nu este un material toxic, nu polueaza mediul inconjurator. Izolatie fonica foarte buna. Coeficient mic de conductivitate termica. Pierderea de caldura catre exterior este foarte redusa. Simplificarea proiectarii. Dimensiunile variate ale blocurilor de BCA fac posibila realizarea mai multor tipuri de zidarie.
Realizate initial din argila arsa, tehnologia de productie a fost dezvoltata in timp, ajungandu-se astfel la o larga varietate de blocuri ceramice, numite termoblocuri sau caramida eficienta.
Rezistanta mare la compresiune. Avand o rezistanta ce poate depasi 100 N/mm², caramida este recomandata pentru peretii portanti.
Mai putine constrangeri arhitectonice. In cazul constructiilor P+1, asa cum sunt majoritatea locuintelor, se poate elimina structura de rezistanta formata din stalpi sau grinzi. Mai mult spatiu la interior!
Durabilitate in timp.
Produs ecologic. Este un produs natural, fiind fabricat din argila si nisipuri argiloase.
Izolare termica. Gradul sporit de izolare termica este conferit de volumul mare de goluri verticale.
Rezistanta in timp. Datorita structurii compacte si stabile obtinute in urma procesului de ardere, caramida nu isi schimba proprietatile in timp, nu imbatraneste, nu se degradeaza. Alte materiale existente, ca BCU (beton celular usor) sau boltarii, sunt recomandate in constructiile edilitare sau industriale.
Cereri postate: 1753
Firme inscrise: 836
Ultimele cereri postate
20-01-2020
Timis, Gabi G.
Nume lucrare: Construire casa zidarie
Detalii:
Casa P+M , de 120 mp. Sunt interesat de oferta de pret la rosu sau la gri.
20-01-2020
Prahova, Zaharia R.
Nume lucrare: Casa lemn
Detalii:
Va atașez proiectul casei și ma interesează o oferta de realizare la rosu cu tot cu materiale și
20-01-2020
Prahova, Zaharia R.
Nume lucrare: Casa lemn
Detalii:
Bună ziua. Am de construit o casa din lemn(timber-frame) fără etaj. Proiectul îl am în proporț
15-01-2020
Sibiu, Simona M.
Nume lucrare: Construire Casa
Detalii:
Doresc construirea unei case 160 - 190 mp in localitatea Cisnadie.
15-01-2020
Olt, MIRCEA P.
Nume lucrare: constructie casa lemnm 6,5/5m
Detalii:
Fara detalii
Gasiti un profesionist in apropierea dumneavoastra in doar 3 clicuri!
Simplu, rapid si gratuit!
1
Efectuati cererea dumneavoastra de oferta gratuit
2
Primiti pana la 5 oferte de profesionisti
3
Comparati ofertele si selectionati profesionistul potrivit
Recenzii